Akcija pojačanog nadzora prometa u školskim zonama Grada Velike Gorice – 2024.

Podijeli

Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice, na zahtjev Grada Velike Gorice, organizirala je akciju pojačanog nadzora prometa u školskim zonama Grada. Preventivna akcija provedena je u cilju poticanja svijesti vozača prilikom vožnje u školskim zonama te edukacije učenika o ponašanju u prometu.

Prilikom provođenja nadzora prometa primijećeni su mnogi prekršaji vozača od kojih su za sigurnost djece najštetniji prekoračenje ograničenja brzine te nepropuštanje pješaka (u ovome slučaju većinom djece) na pješačkim prijelazima.

Naši dobrovoljni vatrogasci su direktnim upravljanjem prometom, svojim prisutstvom i svjetlosnim signalima svojih vozila nastojali usporiti promet te ukazati vozačima i pješacima na potrebu pojačanog opreza tijekom početka, a i trajanja školske godine.

Zahvaljujemo se članovima postrojbi naših dobrovoljnih vatrogasnih društava na izdvojenom slobodnom vremenu. Također zahvaljujemo građanima na suradnji te poštivanju uputstava vatrogasaca na terenu.

Molimo vozače, a i pješake da u školskim zonama nastoje poštivati prometna pravila te da se kreću s povećanim oprezom; što radi sigurnost, a što radi dobrog primjera našim školarcima.