roundready

STRANICA JE U IZRADI

Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice poslala operativne snage na izvanrednu dislokaciju u priobalje

Podijeli

Na zapovijed županijskog vatrogasnog zapovjednika, Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice odmah je reagirala i poslala svoje operativne snage u priobalje kako bi pružila pomoć u gašenju velikih požara koji trenutno haraju tim područjem. Ova izvanredna dislokacija potvrđuje spremnost i predanost naših vatrogasaca u zaštiti života, imovine i prirodnih resursa.

Dva vozila i devet vatrogasaca dislocirani su u Podgoru. Izvanredna dislokacija traje do 72 sata, nakon kojih se po potrebi radi smjena snaga. Snage su sastavljene od profesionalnih vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Velike Gorice te naših dobrovoljnih vatrogasaca.

Ovaj angažman ne samo da pomaže u trenutnoj kriznoj situaciji, već i dodatno jača suradnju među vatrogasnim zajednicama diljem Hrvatske. Ujedinjenje snaga u ovakvim situacijama ključ je za učinkovito suočavanje s velikim prirodnim katastrofama.

Pozadina događaja

Veliki požari u priobalju uzrokovali su značajnu štetu i predstavljaju ozbiljnu prijetnju za lokalno stanovništvo, imovinu i ekosustav. Naša interventna ekipa je opremljena i spremna na suradnju s lokalnim službama kako bi se maksimalno smanjile posljedice ove katastrofe.